5 Ağustos 2011 Cuma

İtalya Gezisi (Roma-Floransa-Pisa)

Önemli Bilgiler
·       Otel rezervasyonunu ETS Turdan yaptırmıştık, otele girişte Voucher istendi, yanınızda götürmeyi unutmayın…
·       Hotel Genova, 4 * lı, merkezi, temiz ve güzel bir otel, önerilir. İtalya’ da kahvaltı, kahve + kruvasan dan ibaret olduğundan bizim otellerdeki kahvaltıları bulmayı beklemeyin.
·       Dost Yayınevi tarafından basılmış “Görsel Gezi Rehberleri-Roma” kitabını mutlaka alın. Rehberli turlara katılmayanlar için çok işe yarıyor, ayrıntılı ve çok güzel hazırlanmış…
·       Pakistanlı, Afganistanlı ve Hint lilerin çalıştırdıkları, genelde kapısında “Halal Kebab” yazılı lokantalar hijyen açısından çok kötü….
·       Roma Pass card mutlaka alınmalı, 3 gün boyunca ücretsiz ulaşım olanağı sağladığı gibi, 2 müzeye de bedava giriş hakkı veriyor. Collesum da yüzlerce kişiden oluşan sıraya girmeden Roma Pass Card turnikelerinden hemen geçmeyi sağlaması bile alınması için yeterli…
·       Roma Pass Card’ ı Termini İstasyonunun 24-25 nolu peronları boyunca ilerlerken, sağ tarafta göreceğiniz “Centro Diagnostica” ya girip, oradaki Turizm Bürosundan alabilirsiniz…

·       110 Open Tur ile ikinci gün yaptığımız gezi şehri tanımamızı kolaylaştırdı. Roma Termini civarından bindik.
·       Şehirler arası yolculuklarda tren kullanın, 2.sınıf bilet almaktan çekinmeyin. 1. sınıfla arasında pek fark yok, çok temiz ve bakımlı.


·       Çevreyi tanıyana kadar önerilen lokantalar :
·       PastaritO : (Termini bölgesinde, Via Gioberti, 25). Çocuklar için pizza veya makarnalı çocuk menüsü  (7 €), yetişkinler için frutti mare li makarna (deniz ürünlü) (11.60 €) önerilir.
·       Wang Xiang Lou – Ristorante Cinese : (Via del Viminale, 5-A). Salı günleri kapalı, 11.00-23.00 arası açık. Lezzet, porsiyon ve fiyatları çok iyi. Pizza ve makarna dışında yemekler var. Beef with potatoes 5 €, Chicken with mix vegetable 3.90 €, Heineken 4 €. Kesinlikle önerilir.
·       Ristorante Il Condor . Via Termini yakınında. (Via Manin Danile, 50). Güzel bir akşam yemeği için önerilir. Kaliteli.
·       Piazza Navona' da “Tre Scalini” de ve şehrin çeşitli yerlerindeki “Blue Ice” da dondurma yemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder